Tvrdi sirevi mogu da se služe kao predjelo, da napravite sendvič, da poboljšate ukus jelima, među kojima su najpoznatije makarone sa sirom. Čedar je poznat kao kvalitetan i ukusan sir, a koji košta puno. Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da ga jednostavno napravite sami kod kuće i to od jeftinih namirnica. Pored čedar sira, probajte i da napravite mocarelu kod kuće, a za nju su potrebna samo 2 sastojka.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 1 kašičica soli
- 15 g putera
- 200 g tvrdog sira
- 6 kašika kukuruznog skroba
Recept za čedar sir - lako i jeftino:
Pomešajte sastojke
U šerpu sipajte mleko i puter, pa kada se puter istopi dodajte so i kukuruzni skrob. Mešajte i kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Pazite da nema grudvica.
Napravite čedar sir
Sir izrendajte, pa dodajte u smesu sa mlekom, pa kuvajte, uz konstantno mešanje, sve dok se smesa ne zgusne. Sipajte smesu u posudu.
Stavite čedar u frižider
Stavite posudu sa čedar sirom u frižider na 6 sati, pa secite i služite.
Pročitajte i ovo: Aromatični domaći sir
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem