Tvrdi sirevi mogu da se služe kao predjelo, da napravite sendvič, da poboljšate ukus jelima, među kojima su najpoznatije makarone sa sirom. Čedar je poznat kao kvalitetan i ukusan sir, a koji košta puno. Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da ga jednostavno napravite sami kod kuće i to od jeftinih namirnica. Pored čedar sira, probajte i da napravite mocarelu kod kuće, a za nju su potrebna samo 2 sastojka.

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 1 kašičica soli
  • 15 g putera
  • 200 g tvrdog sira
  • 6 kašika kukuruznog skroba

Recept za čedar sir - lako i jeftino:

17:52
Korak 1

Pomešajte sastojke 

U šerpu sipajte mleko i puter, pa kada se puter istopi dodajte so i kukuruzni skrob. Mešajte i kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Pazite da nema grudvica. 

17:55
Korak 2

Napravite čedar sir 

Sir izrendajte, pa dodajte u smesu sa mlekom, pa kuvajte, uz konstantno mešanje, sve dok se smesa ne zgusne. Sipajte smesu u posudu. 

17:55
Korak 3

Stavite čedar u frižider

Stavite posudu sa čedar sirom u frižider na 6 sati, pa secite i služite.

Pročitajte i ovo: Aromatični domaći sir

 BONUS VIDEO: 

TikTok/eattastedine Jaja na oko sa feta sirom

(StvarUkusa/S.B.)