Tvrdi sirevi mogu da se služe kao predjelo, da napravite sendvič, da poboljšate ukus jelima, među kojima su najpoznatije makarone sa sirom. Čedar je poznat kao kvalitetan i ukusan sir, a koji košta puno. Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da ga jednostavno napravite sami kod kuće i to od jeftinih namirnica. Pored čedar sira, probajte i da napravite mocarelu kod kuće, a za nju su potrebna samo 2 sastojka.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 1 kašičica soli
- 15 g putera
- 200 g tvrdog sira
- 6 kašika kukuruznog skroba
Recept za čedar sir - lako i jeftino:
Pomešajte sastojke
U šerpu sipajte mleko i puter, pa kada se puter istopi dodajte so i kukuruzni skrob. Mešajte i kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Pazite da nema grudvica.
Napravite čedar sir
Sir izrendajte, pa dodajte u smesu sa mlekom, pa kuvajte, uz konstantno mešanje, sve dok se smesa ne zgusne. Sipajte smesu u posudu.
Stavite čedar u frižider
Stavite posudu sa čedar sirom u frižider na 6 sati, pa secite i služite.
Pročitajte i ovo: Aromatični domaći sir
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus