Sastojci:
- 2 srednja crvenkasta krompira
- 1 kašičica soli za ključalu vodu
- 45 g kukuruznog skroba
- 100 g veganskog sira narendanog ili sitno iseckanog
- 1 kašika sušenog peršuna za ukras
- 500 g bebi spanaća, svežeg
- 200 g pečuraka isečenih na kriške
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica paprike u prahu
- ulje za prženje
Pogledajte kako se prave:
Recept za posne lepinjice od krompira punjene pečurkama i spanaćem:
Za posne lepinje prvo napravite krompir testo. Skuvajte oljušten i seckani krompir sa solju, dok ne omekša. Dobro izgnječite i umešajte kukuruzni skrob da dobijete savitljivo testo.
Za fil, na ulju isprćite šampinjone dok ne porumene, pa dodajte spanać i pržite dok ne usahne. Začinite solju, biberom i paprikom. Uzmite deo krompirovog testa, formirajte disk, u sredinu stavite kašiku fila i sira, pa preklopite i zatvorite ivice. Poravnajte u obliku palačinke.
Pržite svaku lepinjicu u tiganju na ulju na laganoj vatri dok ne porumeni sa obe strane. Ohladite na rešetki. Ukrasite suvim peršunom i servirajte toplo, uz dodatak pavlake ili omiljenog sosa. Možda ćete želeti da napravite i lepinjice punjene spanaćem i mladim sirom.
Pročitajte kako da napravite i engleske lepinje
BONUS VIDEO
StvarUkusa