Slani vafli sa peršunom: Idealni za užinu ili doručak

Vafli sa peršunom su mekani i lagani, uz šolju jogurta možete da ih jedete za doručak.

Shutterstock

Sastojci:

  • 470 g višenamenskog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica sušenog peršuna
  • ½ kašičice sušenog ruzmarina
  • 360 g iseckanog tvrdog sira
  • 470 g mlaćenice
  • 3 jajeta
  • 160 g pavlake
  • 120 ml ulja

Recept za slane vafle sa peršunom:

Za slane vafle sa peršunom u velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, beli luk u prahu, peršun i ruzmarin. Umešajte izrendani tvrdi sir. Ostavite na stranu.

U drugoj posudi pomešajte žumanca, mlaćenicu, pavlaku i ulje dok se dobro ne sjedine. Sipajte mokre sastojke u mešavinu brašna i mešajte dok se ne sjedine. U zasebnoj činiji umutite belanca dok se ne formira čvrst sneg. Umešajte u testo za vafle.

Zagrejte aparat za vafle i podmažite uljem. Koristite preporučenu količinu testa za svaki vafl u odnosu na svoj aparat. Zatvorite poklopac i pecite do zlatnosmeđe boje.

Vafli se mogu držati u toploj rerni dok se ostali peku. Servirajte uz šolju jogurta i uživajte. Možda će vas zanimati i kako da očistite aparat za vafle i bakin kolač.

Pročitajte i kako da napravite napuljske vafle

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za domaću pletenicu sa šećerom  Instagram/kiaralic96

StvarUkusa