Sastojci:
- 4 krompira
- ulje
- 2 komada pilećih grudi, iseckanih
- 150 g kačkavalja
- 115 g krem sira
- 90 g spanaća, kuvanog
- so i biber, po ukusu
Recept za krompir čamce punjene belim mesom i sirom:
Kako biste napravili ove krompire, zagrejte rernu na 200 C. Očistite, i iseckajte piletinu. Krompir premažite uljem i pospite solju i biberom. Viljuškom probušite nekoliko rupa na prednjoj i zadnjoj strani krompira. Pecite 40-45 minuta ili dok unutrašnjost ne bude pečena.
Kada je krompir pečen i dovoljno hladan za rukovanje, isecite ga po dužini i izvadite sredinu svaku polovine pomoću kašike. U činiji pomešajte piletinu, izvađeni krompir, 50 g kačkavalja, krem sir i spanać. Mešajte dok se ne sjedine.
Ravnomerno rasporedite fil između krompira, a vrhove pospite preostalim kačkavaljem. Pecite 15 minuta, ili dok se sir ne otopi. Možda ćete želeti da napravite i pekarski krompir po receptu Džejmija Olivera.
Pročitajte kako se prave kupice od zapečenog pire krompira
BONUS VIDEO
StvarUkusa