Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom

Krompir čamce punjene belim mesom i sirom ćete da pravite često, vrlo su ukusni, a mogu da budu lagani ručak ili predjelo.

Shutterstock

Sastojci:

  • 4 krompira
  • ulje
  • 2 komada pilećih grudi, iseckanih
  • 150 g kačkavalja
  • 115 g krem sira
  • 90 g spanaća, kuvanog
  • so i biber, po ukusu

Recept za krompir čamce punjene belim mesom i sirom:

Kako biste napravili ove krompire, zagrejte rernu na 200 C. Očistite, i iseckajte piletinu. Krompir premažite uljem i pospite solju i biberom. Viljuškom probušite nekoliko rupa na prednjoj i zadnjoj strani krompira. Pecite 40-45 minuta ili dok unutrašnjost ne bude pečena.

Kada je krompir pečen i dovoljno hladan za rukovanje, isecite ga po dužini i izvadite sredinu svaku polovine pomoću kašike. U činiji pomešajte piletinu, izvađeni krompir, 50 g kačkavalja, krem sir i spanać. Mešajte dok se ne sjedine.

Ravnomerno rasporedite fil između krompira, a vrhove pospite preostalim kačkavaljem. Pecite 15 minuta, ili dok se sir ne otopi. Možda ćete želeti da napravite i pekarski krompir po receptu Džejmija Olivera.

Pročitajte kako se prave kupice od zapečenog pire krompira

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom  Instagram/appetizing.tv

StvarUkusa