Kako da napravite najpopularniji terijaki sos

Terijaki sos je poreklom iz Japana, ali je vrlo popularn u celom svetu i jede se uz meso ili salate.

Shutterstock

Sastojci:

  • 120 ml soja sosa
  • 60 g smeđeg šećera
  • 1 1/2 kašičica svežeg đumbira, sitno narendanog
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica susamovog ulja
  • 3 kašike likera od višnje
  • 60 ml vode pomešane sa 3 kašičice kukuruznog skroba

Recept za najpopularniji terijaki sos:

Za ovaj sos pomešajte sve sastojke u šerpi, pustite da proključaju, pa smanjite toplotu i kuvajte oko 4 minuta.

Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Čuvajte u frižideru do nedelju dana. Možda ćete želeti da napravite i najbolji bešamel sos na italijanski način.

Pročitajte kako se pravi najbolji domaći tartar sos

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u "Komšiluku"!  Kurir televizija

StvarUkusa