Ovo još niste probali - pohovani kiseli krastavčići

Pohovani kiseli krastavčići su pikantna zakuska koju možete brzinski da napravite kada vam dođu iznenadni gosti.

Shutterstok

Sastojci:

  • 475 kiselih krastavaca isečenih na kolutove
  • 360 g brašna
  • 300 ml piva
  • 1 1/2 kašičica soli
  • 3/4 kašičice crnog bibera
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 1/4 kašičice crnog luka u prahu
  • ulje za prženje
  • 1 kašika svežeg peršuna, seckanog

Recept za pohovane krastavčiće:

Za kisele krastavce pripremljene na ovaj način zagrejte ulje u loncu. Umešajte kisele krastavce u 120 g brašna i otresite višak. U srednjoj posudi pomešajte preostalo brašno, pivo, so, biber, beli luk u prahu i crni luk u prahu.

Premažite svaku krišku kiselih krastavaca u mešavinu brašna i piva, pustite da višak testa kaplje nazad u činiju. Pržite 8-10 kriški kiselih krastavaca do zlatno smeđe boje, oko 3-5 minuta. Ponovite postupak sa preostalim kiselim krastavcima. Pospite peršunom, pa odmah servirjate. Možda ćete želeti da napravite i krompir picu sa kiselim krastavcima.

Pročitajte kako se pravi pileća obrok salata sa kiselim krastavcima

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Salata od krastavca  tiktok/feelgoodfoodie

StvarUkusa