Sastojci:
- 475 kiselih krastavaca isečenih na kolutove
- 360 g brašna
- 300 ml piva
- 1 1/2 kašičica soli
- 3/4 kašičice crnog bibera
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice crnog luka u prahu
- ulje za prženje
- 1 kašika svežeg peršuna, seckanog
Recept za pohovane krastavčiće:
Za kisele krastavce pripremljene na ovaj način zagrejte ulje u loncu. Umešajte kisele krastavce u 120 g brašna i otresite višak. U srednjoj posudi pomešajte preostalo brašno, pivo, so, biber, beli luk u prahu i crni luk u prahu.
Premažite svaku krišku kiselih krastavaca u mešavinu brašna i piva, pustite da višak testa kaplje nazad u činiju. Pržite 8-10 kriški kiselih krastavaca do zlatno smeđe boje, oko 3-5 minuta. Ponovite postupak sa preostalim kiselim krastavcima. Pospite peršunom, pa odmah servirjate. Možda ćete želeti da napravite i krompir picu sa kiselim krastavcima.
Pročitajte kako se pravi pileća obrok salata sa kiselim krastavcima
BONUS VIDEO
StvarUkusa