Sastojci:
- 400 g krompira
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 1 slatka paprika
- 3 jajeta
- 3-4 paradajza
- 100 g kačkavalja
- šaka mirođije
- 1/2 kašike soli
- biber po ukusu
- ulje
Pogledajte kako se pravi:
Recept za krompir sa kačkavaljem i paradajzom:
Za krompir pripremljen na ovaj način, narendajte krompir na krupno rende, ubacite ga u činiju i sipajte hladnu vodu preko, pa ostavite da odstoji deset minuta.
U međuvremenu narendajte šargarepu na krupno rende. Luk isecite na kockice. Takođe naseckajte papriku. Zagrejte ulje na ringli, pržite luk, dodajte šargarepu i pržite je još tri minute, pa zatim dodajte papriku i pržite još tri minuta.
Krompir ocedite i dodajte mu isprženo provrće. Sitno naseckajte mirođiju i ubacite u činiju. U drugoj posudi umutite žicom jaja i dodajte krompiru. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte.
Na pleh sa papirom za pečenje rasporedite smesu. Pecite na 180 stepeni C oko 35 minuta. Nasecite paradajz i narednajte kačkavalj, izvadite picu iz rerne i pospite odozgo. Vratite da se zapeče i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i krompire u pivskom pohu.
Pročitajte i kako se pravi zapečeni krompir sa mesom i kačkavaljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa