1. Skuvajte u slanoj vodi špagete da budu al dente.

2. Luk oljuštite i isecite na sitne kockice, a režnjeve slanine na nešto veće komade.

3. Paradajz operite i isecite na polovine ili četvrtine.

4. Na srednje jakoj vatri propržite komade slanine. Nekoliko puta ih okrenite. Odvadite malo za ukrašavanje. U preostalu slaninu dodajte arpadžik i propržite. Dodajte pavlaku, rikotu i malo vode, pa pustite da malo prokuva. Začinite solju, biberom i šećerom.

5. Servirajte špagete na tanjire, sipajte odozgo sos, ukrasite slaninicom i pored dodajte spanać (rukolu) i paradajz.


Sastojci:

500 g paste
1 glavica luka
150 g mesnate slanine
400 g čeri paradajza
180 ml pavlake za kuvanje
4 kašike rikote
prstohvat šećera
so, biber
šaka mladog spanaća (ili rukole)