Kada su napolju velike vrućine najviše se jedu lagani obroci kao što su testenina i salate. U jednom tiganju napravite jelo koje će vas zasititi, a ne košta puno. Makarone se lako prave, a jednostavan i osvežavajući sos od grčkog jogurta će vas oduševiti.
Pročitajte i kako sami da napravite testeninu.
Sastojci:
- 1/2 crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1/2 kašičice slatke dimljene paprike
- 400 g pelata (sitnog)
- 475 ml bujona od povrća
- 200 g makarona
- 180 g tunjevine u ulju
- 125 g grčkog jogurta
- 2 kašike peršuna
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, pa dodajte seckani crni i beli luk. Kada se prodinsta dodajte dimljenu papriku, brzo promešajte, pa sipajte pelat. Posolite i pobiberite i pojačajte temperaturu. Dinstajte nekih 3 minuta, pa dodajte bujon. Kada proključa dodajte makarone i kuvajte nekih 10 minuta. Nakon toga poklopite, smanjite temepraturu i kuvajte još 3-4 minuta. Isključite šporet i skinite poklopac. Tunjevinu dobro ocedite, pa je dodajte u prohlađenu testetninu, kao i jogurt. Pospite sitno seckanim peršunom i začinite još malo ako je potrebno.
Izvor: Stvar ukusa