Pasta sa piletinom i spanaćem u bešamel sosu gotova je za pola sata. Sočna i kremasta, postaće vam omiljeno jelo, koje ćete često da pravite.Ukoliko volite piletinu, možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso umotano u slaninu. Evo i kako se pravi pasta sa piletinom i spanaćem!
Sastojci:
- 180 g testenine
- 450 g pilećeg filea, iseckanog na komadiće
- 60 g seckanog luka
- 2 kašičice ulja
- 300 ml krem supe od pečuraka, nerazređene
- 125 ml pavlake za kuvanje
- 1,2 kg krupno seckanog svežeg spanaća
- 250 g iseckanog sira mocarela
- 1/8 kašičice bibera
Recept za pileću pastu sa bešamel sosom:
Skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, na srednjoj vatri, pržite i mešajte piletinu i luk na ulju 5 minuta ili dok piletina više ne bude ružičasta.
Umešajte krem supu od pečuraka i pavlaku za kuvanje. Pustite da proključa na srednjoj vatri. Smanjite toplotu i dinstatje nepokriveno, 2 minuta. Umešajte spanać, mocarelu i biber; kuvajte 1-2 minuta ili dok spanać ne usahne i sir se rastopi.Ocedite testeninu, dodajte u mešavinu piletine i promešajte. Po želji posuti parmezanom i pahuljicama crvene paprike. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi piletina Kijev
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.