Sastojci:
- 240 g pirea od bundeve
- 120 g rendanog parmezana, plus još za serviranje
- 3 velika žumanceta
- biber i so po ukusu
- 450 g špageta
- 6 kriški slanine, debelo isečene na komade od 3 cm
Recept za sezonsku pastu karbonaru sa bundevom:
Za pastu prvo ispasirajte bundevu, pa je pomešajte sa parmezanom i žumancima. Dodajte prstohvat bibera. Skuvajte testeninu do al dente i sačuvajte i 300 ml vode od kuvanja. Ocedite špagete.
U međuvremenu, u tiganju na srednjoj vatri pržite slaninu dok ne postane hrskava. Izvadite je šupljikavom kašikom i ocedite na tanjir obložen papirnim ubrusom. Ostavite mast od slanine u tiganju.
Dodajte oceđenu testeninu u tiganj sa masnoćom od slanine i promešajte. Vratite tiganj na tihu vatru da se zagreje mast, a zatim sklonite sa vatre pre nego što dodate mešavinu bundeve.
Dodajte vodu od kuvanja testenine u mešavinu bundeve da biste je razblažili, zatim sve dodajte špagetama i promešajte. Dodajte slaninu i promešajte, pa servirajte posuto sa još parmezana. Možda ćete želeti da napravite i muskatne bundeve punjene mesom.
Pročitajte kako se pravi plazma čizkejk sa bundevom
BONUS VIDEO
StvarUkusa