Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 kašičica crnog luka u prahu, po ukusu
- 1 kašičica paprike
- so, po ukusu
- 1 prstohvat bibera
- 1 crni luk sitno isečen
Sos od jogurta:
- 1,5 šoljice jogurta, običnog
- ½ kašičice soli, po ukusu
- 3 čena belog luka, mleveno
Puter sos:
- 4 kašike putera
- ½ kašičice slatke paprike ili manje
Dodatno:
- 350 g testenine
- šaka čeri paradajza, presečenog na pola
- seckani peršun, po ukusu
Recept za viralnu tursku pastu:
Kako biste napravili ovu pastu u tiganju na jakoj vatri pržite mleveno meso bez ulja. Izlomite ga kašikom i dodajte so, biber, papriku i luk u prahu. Pržite nekoliko minuta, dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok meso ne porumeni. Stavite na stranu, pa napravite sos od jogurta. Pomešajte običan jogurt sa belim lukom i solju. Probajte i prilagodite so po potrebi. Ostavite na stranu.
Potom napravite puter sos, tako što ćete u malom loncu na šporetu da istopite puter. Dodajte papriku i pržite oko minut. Skinite sa vatre. Skuvajte testeninu na šporetu prema uputstvu na pakovanju, u ključaloj slanoj vodi. Kada se testenina skuva, rasporedite je u činije sa sosom od jogurta, a zatim i mleveno meso. Zatim dodajte prepolovljeni čeri paradajz i sitno seckani peršun. Na kraju prelijte puter sosom. Možda ćete želeti da napravite i najbolju pileću alfredo pastu.
Pročitajte kako se pravi pileća karbonara
BONUS VIDEO
StvarUkusa