Sastojci:
- 225 g testenine
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2-3 čena belog luka, sitno iseckanog
- 250 g bebi spanaća, opranog
- ¼ kašičice sitne soli, plus još po ukusu
- 140 g krem sira
- 30 g rendanog parmezana
- ¼ kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- biber, po ukusu
Recept za pastu sa krem sirom i spanaćem:
Za ovu pastu skuvajte testeninu do al dente. Odvojite 120 ml vode od kuvanja testenine i stavite na stranu, a testeninu procedite. U međuvremenu, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte beli luk i pržite oko 1 ili 2 minuta, dok ne zamiriše. Dodajte deo spanaća i posolite. Mešajte dok ne usahne, dodajući šaku po šaku spanaća.
Kada spanać usahne, umešajte krem sir i deo vode od kuvanja paste koju ste odvojili (nemojte odmah dodavati svu vodu, ostatak sačuvajte u slučaju da morate da razblažite sos). Zatim u sosu dodajte rendani parmezan i muskatni orah i dobro promešajte. Sos će biti gotov za nekoliko minuta.
Ocedite testeninu, dodajte u tiganj i mešajte da se sjedini. Servirajte sa malo maslinovog ulja, crnog bibera i sveže rendanog parmezana. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
Pročitajte kako se pravi pica pasta sa kobasicom
BONUS VIDEO
StvarUkusa