Pasta sa svinjskim mesom

Pasta sa svinjskim mesom je ukusan i hranljiv obrok koji se sprema lako, a prija svakom zalogaju.
Pasta sa svinjskim mesom Foto: Printscreen/Youtube/Вкусные советы

Sastojci:

  • 600 g svinjskog mesa (najbolje but ili vrat)
  • ulje po potrebi
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1/2 kašičice belog luka (u prahu ili sitno seckanog)
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 l ključale vode
  • 1 kašičica soli
  • biber po ukusu
  • 350 g testenine 
  • Svež peršun – za posipanje

Priprema:

Kad vam treba konkretan i domaći obrok, pasta sa svinjskim mesom je pravi izbor. Ukusno, zasitno i spremno za manje od sat vremena – ovo je jelo koje će svi tražiti i sutra.

Savet:

Ako volite puniji ukus, u sos možete dodati i kašičicu senfa ili malo sušenog origana za dodatnu aromu.

Iseckajte meso na sitnije kockice. U većem tiganju zagrejte malo ulja pa propržite meso dok ne uhvati koricu. Dodajte sitno seckan crni luk i šargarepu, pa dinstajte dok povrće ne omekša. Ubacite beli luk, mlevenu papriku i paradajz pire. Promešajte i dinstajte još minut.

Sipajte ključalu vodu, posolite, pobiberite i kuvajte 20 - 30 minuta dok meso ne omekša.

Dodajte testeninu direktno u tiganj, promešajte i kuvajte dok testenina ne bude al dente, povremeno mešajući (ako zatreba, dolijte još malo vode). Na kraju pospite svežim peršunom i služite toplo.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Kako se cedi kuvana testenina Izvor: Tiktok/tiger_lee_uk