Sastojci:

  • 700 g mlevenog mesa
  • 1 mali luk, iseckan na kockice
  • 3 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 2 kašičice mešavine suvih začina
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike brašna, opciono
  • 450 g paradajz sosa
  • 240 ml pilećeg bujona
  • 120 g pavlake za kuvanje
  • 240 g rendanog kačkavalja
  • 250 g testenine
Savet +

Po želji dodajte oceđeni seckani paradajz, smrznuti grašak, šargarepu ili kukuruz. Umesto sosova, može se koristiti mleko, ali sos neće biti tako gust i kremast.

Recept za pastu sa mlevenim mesom i paradajz sosom:

Kako biste napravili ovu pastu, prvo izrendajte kačkavalj i ostavite ga sa strane zajedno sa testeninom. Pržite i izmrvite mlevenomeso na srednjoj vatri. Dodajte luk na pola prženja i pržite dok ne omekša. Ocedite masnoću. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut. Dodajte so i brašno. Promešajte da se sjedini i pržite 3 minuta.

Dodajte pileći bujon i promešajte. Dodajte paradajz sos i mešavinu suvih začina. Dovedite do ključanja, a zatim smanjite temperaturu na lagano krčkanje i Kuvajte 15 minuta. Prokuvajte vodu za testeninu, dodajte testeninu i kuvajte 7 minuta ili prema uputstvu na pakovanju.

Kada je testenina gotova, dodajte je u sos, mešajući dok kuvate. Smanjite vatru na nisko i pospite rendani kačkavalj. Promešajte da se sjedini. Servirajte sa belim lukom i sirom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pasta salatu sa tunjevinom.

Pročitajte kako se pravi grčka pasta sa feta sirom, čeri paradajzom i krastavcem

BONUS VIDEO

00:06
Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom Izvor: Instagram/dinner_at_hols

StvarUkusa