Sastojci:
- 700 g mlevenog mesa
- 1 mali luk, iseckan na kockice
- 3 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 2 kašičice mešavine suvih začina
- 1 kašičica soli
- 3 kašike brašna, opciono
- 450 g paradajz sosa
- 240 ml pilećeg bujona
- 120 g pavlake za kuvanje
- 240 g rendanog kačkavalja
- 250 g testenine
Recept za pastu sa mlevenim mesom i paradajz sosom:
Kako biste napravili ovu pastu, prvo izrendajte kačkavalj i ostavite ga sa strane zajedno sa testeninom. Pržite i izmrvite mlevenomeso na srednjoj vatri. Dodajte luk na pola prženja i pržite dok ne omekša. Ocedite masnoću. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut. Dodajte so i brašno. Promešajte da se sjedini i pržite 3 minuta.
Dodajte pileći bujon i promešajte. Dodajte paradajz sos i mešavinu suvih začina. Dovedite do ključanja, a zatim smanjite temperaturu na lagano krčkanje i Kuvajte 15 minuta. Prokuvajte vodu za testeninu, dodajte testeninu i kuvajte 7 minuta ili prema uputstvu na pakovanju.
Kada je testenina gotova, dodajte je u sos, mešajući dok kuvate. Smanjite vatru na nisko i pospite rendani kačkavalj. Promešajte da se sjedini. Servirajte sa belim lukom i sirom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pasta salatu sa tunjevinom.
Pročitajte kako se pravi grčka pasta sa feta sirom, čeri paradajzom i krastavcem
BONUS VIDEO
StvarUkusa