Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa
- 1 mali luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 2 kašike maslinovog ulja
- 480 g pasiranog paradajza
- 225 g svežeg sira
- 225 g mocarele
- malo rendanog parmezana
- 340 g testenine za lazanje
- svež bosiljak
Recept za lazanje iz tiganja:
Kako biste napravili lazanje, prvo napunite veliku šerpu vodom, dodajte prstohvat soli i prokuvajte. Zagrejte rernu na 200 stepeni. U veliki vatrostalni tiganj dodajte maslinovo ulje i ostavite da se zagreje na srednje-jakoj vatri. Dodajte mleveno meso, usitnite ga koliko god možete varjačom, začinite prstohvatom soli i pržite dok se skoro potpuno ne isprži.
Dodajte crni i beli luk, i pržite nekoliko minuta dok crni luk ne omekša. Zatim dodajte sos, bosiljak i prstohvat začina, smanjite vatru na najslabije i ostavite sa strane da se polako krčka dok kuvate testeninu.
Skuvajte testeninu al dente. Kada je gotova, ocedite je i dodajte u sos, sve promešajte, pa pospite kašikom svežeg sira, mocarele i rendanog parmezana i pecite 20 do 25 minuta ili dok ne porumeni. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najbolje lazanje od povrća.
Pročitajte kako se prave lažne lazanje od tikvica i mesa
BONUS VIDEO
StvarUkusa