Sastojci:

  • 450 g mlevenog mesa
  • 1 mali luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 480 g pasiranog paradajza
  • 225 g svežeg sira
  • 225 g mocarele
  • malo rendanog parmezana
  • 340 g testenine za lazanje
  • svež bosiljak
Zašto je korisno da jedete crveno meso?

Crveno meso je bogato raznim hranljivim sastojcima, pa tako sadrži proteine, neophodne za izgradnju i obnovu mišića i drugih tkiva. Sadrži gvožđe, kao i vitamin B12, ključan za zdrav nervni sistem i proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Takođe je bogato i cinkom, mineralom koji je važan za imunološki sistem.

Recept za lazanje iz tiganja:

Kako biste napravili lazanje, prvo napunite veliku šerpu vodom, dodajte prstohvat soli i prokuvajte. Zagrejte rernu na 200 stepeni. U veliki vatrostalni tiganj dodajte maslinovo ulje i ostavite da se zagreje na srednje-jakoj vatri. Dodajte mleveno meso, usitnite ga koliko god možete varjačom, začinite prstohvatom soli i pržite dok se skoro potpuno ne isprži.

Dodajte crni i beli luk, i pržite nekoliko minuta dok crni luk ne omekša. Zatim dodajte sos, bosiljak i prstohvat začina, smanjite vatru na najslabije i ostavite sa strane da se polako krčka dok kuvate testeninu.

Skuvajte testeninu al dente. Kada je gotova, ocedite je i dodajte u sos, sve promešajte, pa pospite kašikom svežeg sira, mocarele i rendanog parmezana i pecite 20 do 25 minuta ili dok ne porumeni. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najbolje lazanje od povrća.

Pročitajte kako se prave lažne lazanje od tikvica i mesa

BONUS VIDEO

00:16
Lazanje iz tiganja Izvor: Instagram/ scarlactive

StvarUkusa