1. Očistite i usitnite luk i propržite ga na laganoj vatri. Za to vreme usitnite slaninu koju ćete dodati luku kad omekša i postane zlatnožućkaste boje. Kad slanina postane staklasta, dodajte narendanu limunovu koru i sve začinsko bilje.


Sastojci:

800 g junetine
500 g kestena
300 g mesnate dimljene slanine
goveđa supa
5 dl crnog vina
1 dl ulja
čen belog luka
2 glavice luka
sveža majčina dušica
lovor
limun
brašno
so, biber 

2. Meso koje ste prethodno oprali i obrisali isecite na jednake kockice, utapkajte u brašno, usitnite beli luk, pa sve dodajte luku.

3.Nek se lagano dinsta dok sa svih strana ne dobije istu boju, oko 7 minuta, a tada dodajte vino i supu u količini koja je potrebna da prekrije meso. Pustite da provri, posolite i pobiberite po ukusu, pa smanjite vatru i poklopite. Nek se meso uz povremeno mešanje dinsta sve dok ne omekša. Za to vreme skuvajte i oljuštite kestenje pa dodajte u gulaš od mesa. Kad kestenje potpuno omekša, poslužite gulaš.