Ovaj pikanti prilog jelu mora naći mesto na vašoj trpezi.
Potrebno je:
- 5 kg paprike ( babure ili somborke)
- 2 kg kisele pavlake
- 2 kg feta sira
- 1 čaša pavlake
- so po ukusu
- mleko po potrebi
Priprema:
Ukoliko možete da pronađete somborke paprike, to je bolje. Ukoliko ih nema možete iskoristiti i sitnije babure.
Paprike dobro operite i odstranite peteljku i seme. Da bi paprika bila ukusnija možete staviti malo soli u svaku. Zatim papriku okenite malo na jednu, malo na drugu stranu da se so lepo rasporedi.
Rernu zagrejte na temperaturu od oko 170 stepeni, i stavite da se paprike malo zapeku. Ovo traje svega nekoliko minuta, da paprike ne bi bile previše mekane. Izvaditi ih iz rerne i ostaviti da se ohlade. Ukoliko ima tečnosti u njima istrestite je.
U posebnu ponudu staviti feta sir i pomešati ga sa pavlakom. Probajte sir pre nego što ga posolite, jer često feta zna da bude dosta slana. Po ukusu dodajte još malo soli.
Uzimati hladne paprike i puniti ih ovim filom. Ređajte u plasičnu posudu sa poklopcem, jednu uz drugu i puniti ih sirom i pavlakom.
Na šporetu zagrejte mleko, količinu odredite sami, stavite da se ugreje, ne da bude vrelo, nego onako vruće, pa dodajte 200 g pavlake.
Tu smesu sipajte u posudu sa paprikama. Tako nalivenu posudu ostavite na sobnoj temperaturi do 2 dana... Primetićete da se odvoja sok od mleka i pavlake.
Sok procedite, paprike su spremne za jelo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus