1. Operite dobro krompir i skuvajte ga s ljuskom. Kako se ne bi raspao prilikom kuvanja, u vodu dodajte kašiku soli. Kad je skuvan (ne treba da bude prekuvan), ocedite i malo prohladite, skinite ljusku i isecite na kocke veličine oko 2 cm.
2. Crni luk isecite na režnjeve, a peršun krupno. Posolite i pobiberite, dodajte ulje pa limun. Dobro izmešajte da krompir upije začine i na kraju dodajte peršun. Ukrasite režnjevima luka i celim listićima peršuna. Ova salata se služi i topla i hladna. Ukoliko je pravite s belim lukom, isecite ga što sitnije.
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Nemačka krompir salata sa kobasicama
Domaći mančmelou sa musom od maline u sredini
Brzi slani mafini sa kačkavaljem i spanaćem
Slani pužići sa sirom i šunkom