1. Operite dobro krompir i skuvajte ga s ljuskom. Kako se ne bi raspao prilikom kuvanja, u vodu dodajte kašiku soli. Kad je skuvan (ne treba da bude prekuvan), ocedite i malo prohladite, skinite ljusku i isecite na kocke veličine oko 2 cm.


Sastojci:

5 većih krompira
1/4 kašičice bibera
glavica crnog, crvenog  ili 3 čena belog luka, a u sezoni mogu i listovi mladog luka
2 kašike maslinovog ulja
sok od 1/2 limuna ili kašika jabukovog sirćeta
1/2 veze svežeg peršunovog lista
kašičica soli 

2. Crni luk isecite na režnjeve, a peršun krupno. Posolite i pobiberite, dodajte ulje pa limun. Dobro izmešajte da krompir upije začine i na kraju dodajte peršun. Ukrasite režnjevima luka i celim listićima peršuna. Ova salata se služi i topla i hladna. Ukoliko je pravite s belim lukom, isecite ga što sitnije.