Ovo jelo može biti posluženo kao hladna salata sa testeninom i povrćem ili kao glavni obrok sa toplom testeninom. Recept, odnosno jelo je prilagodljivo vašem ukusu i raspoloženju. Može biti čak i veoma jeftino jelo, ako glavne sastojke možete sami napraviti.
Potrebni sastojci:
250 g testenine
2 kašike pesto sosa od bosiljka
1 čaša kisele pavlake (2 dl)
100 g feta sira
2 kašike maslinovog ulja
2 vrhom pune kašike iseckanog suvog paradajza
1 šolja svežih listova bosiljka
so i biber
Napomena: ako je feta sir vrlo slan, a jeste, nemojte mnogo soliti vodu za testeninu, možda tek pola kašikice da testo ne bude sasvim neslano.
U činiji izmešajte pesto, pavlaku i maslinovo ulje. U ovu mešavinu dodajte skuvanu i ohlađenu testeninu. Dodajte izmrvljeni feta sir, iseckani bosiljak i suvi paradajz. Sve izmešajte i poslužite kao letnji jednostavni brzinski ručak, ili poslužite kao salatu ili prilog.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: kuvarancije.com
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno