Mortadela je cenjena tradicionalna italijanska mesna prerađevina karakteristične arome sa visokim sadržajem masti – čak do 75%.
Sastojci
200 g mortadele
200 g feta sira
100 g rendanog trapista
100 g kisele pavlake
150 g crvene pečene paprike
100 g maslina
peršunov list
3 barena jajeta
Priprema
U činiju narendati jaja. Dodati iseckanu pečenu papriku, masline i peršunov list, kiselu pavlaku i narendan feta sir.
Kalup obložiti alu folijom, poređati mortadelu, dodati pripremljenu smesu od sira i preklopiti mortadelom.
Uviti u rolat i ostaviti da odstoji u frižderu dok se ne stegne.
Iseći rolat na kriške i servirati na tanjir.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: kuhinjica.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem