Mortadela je cenjena tradicionalna italijanska mesna prerađevina karakteristične arome sa visokim sadržajem masti – čak do 75%.

Sastojci

200 g mortadele

200 g feta sira

100 g rendanog trapista

100 g kisele pavlake

150 g crvene pečene paprike

100 g maslina

peršunov list

3 barena jajeta

Priprema

U činiju narendati jaja. Dodati iseckanu pečenu papriku, masline i peršunov list, kiselu pavlaku i narendan feta sir.

Kalup obložiti alu folijom, poređati mortadelu, dodati pripremljenu smesu od sira i preklopiti mortadelom.

Uviti u rolat i ostaviti da odstoji u frižderu dok se ne stegne.

Iseći rolat na kriške i servirati na tanjir.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kuhinjica.rs