Mortadela je cenjena tradicionalna italijanska mesna prerađevina karakteristične arome sa visokim sadržajem masti – čak do 75%.
Sastojci
200 g mortadele
200 g feta sira
100 g rendanog trapista
100 g kisele pavlake
150 g crvene pečene paprike
100 g maslina
peršunov list
3 barena jajeta
Priprema
U činiju narendati jaja. Dodati iseckanu pečenu papriku, masline i peršunov list, kiselu pavlaku i narendan feta sir.
Kalup obložiti alu folijom, poređati mortadelu, dodati pripremljenu smesu od sira i preklopiti mortadelom.
Uviti u rolat i ostaviti da odstoji u frižderu dok se ne stegne.
Iseći rolat na kriške i servirati na tanjir.
Izvor: kuhinjica.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus