Ovo je jedan od onih recepata koji uspevaju iz prvog puta.
Za pripremu ovog domaćeg majoneza biće potrebni sledeći sastojci:
1 sveže jaje
200 ml suncokretovog ulja (20 minuta rashlađenog u zamrzivaču)
1 ravna kafena kašika soli
1 kafena kašika senfa
1 supena kašika limunovog soka
blender
Priprema majoneza:
Veoma je važno da svi sastojci za pripremu majoneza budu iz frižidera, ulje je poželjno ohladiti u zamrzivaču 20-ak minuta.
U blender stavite jaje. Dodajte senf, so, ulje i sok od limuna.
Stavite štap blendera na samo dno, i mutite tako smesu u trajanju 5 sekundi.
Zatim pokretima gore-dole, nastavite da mutite u trajanju 20-25 sekundi.
Količinu senfa, soli i limunovog soka možete regulisati prema svom ukusu.
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Paprike punjene piletinom i povrćem
Najukusniji čokoladni čizkejk koji se topi u ustima
Goveđi file sa sosom od bibera i krompirom
Najlepša prolećna salata Narcis