Ovo je jedan od onih recepata koji uspevaju iz prvog puta.
Za pripremu ovog domaćeg majoneza biće potrebni sledeći sastojci:
1 sveže jaje
200 ml suncokretovog ulja (20 minuta rashlađenog u zamrzivaču)
1 ravna kafena kašika soli
1 kafena kašika senfa
1 supena kašika limunovog soka
blender
Priprema majoneza:
Veoma je važno da svi sastojci za pripremu majoneza budu iz frižidera, ulje je poželjno ohladiti u zamrzivaču 20-ak minuta.
U blender stavite jaje. Dodajte senf, so, ulje i sok od limuna.
Stavite štap blendera na samo dno, i mutite tako smesu u trajanju 5 sekundi.
Zatim pokretima gore-dole, nastavite da mutite u trajanju 20-25 sekundi.
Količinu senfa, soli i limunovog soka možete regulisati prema svom ukusu.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno