Ovo je jedan od onih recepata koji uspevaju iz prvog puta.
Za pripremu ovog domaćeg majoneza biće potrebni sledeći sastojci:
1 sveže jaje
200 ml suncokretovog ulja (20 minuta rashlađenog u zamrzivaču)
1 ravna kafena kašika soli
1 kafena kašika senfa
1 supena kašika limunovog soka
blender
Priprema majoneza:
Veoma je važno da svi sastojci za pripremu majoneza budu iz frižidera, ulje je poželjno ohladiti u zamrzivaču 20-ak minuta.
U blender stavite jaje. Dodajte senf, so, ulje i sok od limuna.
Stavite štap blendera na samo dno, i mutite tako smesu u trajanju 5 sekundi.
Zatim pokretima gore-dole, nastavite da mutite u trajanju 20-25 sekundi.
Količinu senfa, soli i limunovog soka možete regulisati prema svom ukusu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus