Testeninu je najlakše i najbrže napraviti, stoga ne čudi da se jela s njom u glavnoj ulozi često nalaze na stolu zaposlenih ljudi.
Ovih 5 grešaka ljudi najčešće ponavljaju kad kuvaju testeninu kod kuće:
Stavljanje sosa na testeninu – treba upravo obrnuto; kada se testo skuva, prebacite ga u posudu sa sosomi pustite da upije aromu.
Prekuvavanje testenine – najčešća greška; treba je izvaditi dva minuta pre preporučenog vremena kuvanja, a proces će se dovršiti dok “leži” u sosu.
Stavljanje slanine u karbonaru – ono što vidite u karbonari iz restorana nije slanina, već italijansko meso guancinale.
Probanje na samom kraju – profesionalni kuvari sve vreme probaju testeninu kako bi ukus bio optimalan na kraju.
Nesoljenje vode na vreme – najbolje je posoliti vodu pre dodavanja testenine, a ne tokom kuvanja.
Izvor: Magazin.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem