Testeninu je najlakše i najbrže napraviti, stoga ne čudi da se jela s njom u glavnoj ulozi često nalaze na stolu zaposlenih ljudi.

Ovih 5 grešaka ljudi najčešće ponavljaju kad kuvaju testeninu kod kuće:

Stavljanje sosa na testeninu – treba upravo obrnuto; kada se testo skuva, prebacite ga u posudu sa sosomi pustite da upije aromu.

Prekuvavanje testenine – najčešća greška; treba je izvaditi dva minuta pre preporučenog vremena kuvanja, a proces će se dovršiti dok “leži” u sosu.

Stavljanje slanine u karbonaru – ono što vidite u karbonari iz restorana nije slanina, već italijansko meso guancinale.

Probanje na samom kraju – profesionalni kuvari sve vreme probaju testeninu kako bi ukus bio optimalan na kraju.

Nesoljenje vode na vreme – najbolje je posoliti vodu pre dodavanja testenine, a ne tokom kuvanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Magazin.hr