Nekoliko ideja za slane rolate...

I varijanta

Sastojci:

5 jaja

125g brašna

50g kačkavalja

1 dl ulja

1/2 kašičice sode bikarbone

Fil:

sir

pavlaka

šunka

pečurke

Priprema:

5 jaja umutiti, pa dodati 125g brašna, 50g rendanog kačkavalja, 1dl ulja i ½ kašičice sode bikarbone.

Ispečenu koru uviti u vlažnu krpu i umotati kao rolat.

Filovati sirom, pavlakom, seckanom šunkom i seckanim šampinjonima.

II varijanta

1l mleka i 250g margarina staviti da provri. Dodati 14 kašika brašna i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne.

Posebno umutiti 8 jaja i pomešati sa ohlađenom cicvarom. Dodati 1 prašak za pecivo i peći u podmazanom plehu na 220º.

III varijanta

4 dl mleka stavi da provri, dodati pola kašičice soli i kašiku vegete.

Isključiti ringlu i dodati 100g brašna, malo prokuvati i kada se ohladi dodati 1 po 1–5 žumanaca uz stalno mešanje. Posebno umutiti 5 belanaca i lagano umešati u gornju masu.

Peći u velikom plehu na 200º.

FIL: 2 kuvana izrendana jajeta, 200g šunke, 100g majoneza, 1 pavlaka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: kodbakeugostima