Najlepše predjelo koje ćete sigurno želeti da probate...
Sastojci:
1 kg zrelog paradajza
200 g ceđenog kiselog mleka
200 ml hladne vode
70 ml ekstradevičanskog maslinovog ulja
2 prstohvata mlevenog bibera
1 grančica nane
30 ml soka od limuna
2 kašičice soli
Priprema:
- Oljuštite paradajz i ispasirajte ga ili sameljite.
- Dodajte ceđeno kiselo mleko, hladnu vodu, sok od limuna, biber, maslinovo ulje i listove od grančice mente.
- Sačuvajte nekoliko strukova za ukras (može i peršun).
- Stavite u blender na 2 minuta na maksimalnu brzinu ili ako koristite ručni mikser, pasirajte u savršeno glatku i vazdušastu smesu.
- Po želji dodajte još soka od limuna ili so i biber, da začinite po vašem ukusu.
- Sipajte hladnu supu od paradajza u posudice, ukrasite listovima mente, mlazom aromatičnog maslinovog ulja ili ako želite u svaku porciju možete da stavite dodatno po kašiku kiselog mleka.
- Servirajte supu odmah ili čuvajte jedan dan u frižideru.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus