Najlepše predjelo koje ćete sigurno želeti da probate...

Sastojci:

1 kg zrelog paradajza

200 g ceđenog kiselog mleka

200 ml hladne vode

70 ml ekstradevičanskog maslinovog ulja

2 prstohvata mlevenog bibera

1 grančica nane

30 ml soka od limuna

2 kašičice soli

Priprema:

  • Oljuštite paradajz i ispasirajte ga ili sameljite.
  • Dodajte ceđeno kiselo mleko, hladnu vodu, sok od limuna, biber, maslinovo ulje i listove od grančice mente.
  • Sačuvajte nekoliko strukova za ukras (može i peršun).
  • Stavite u blender na 2 minuta na maksimalnu brzinu ili ako koristite ručni mikser, pasirajte u savršeno glatku i vazdušastu smesu.
  • Po želji dodajte još soka od limuna ili so i biber, da začinite po vašem ukusu.
  • Sipajte hladnu supu od paradajza u posudice, ukrasite listovima mente, mlazom aromatičnog maslinovog ulja ili ako želite u svaku porciju možete da stavite dodatno po kašiku kiselog mleka.
  • Servirajte supu odmah ili čuvajte jedan dan u frižideru.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: bonapeti.rs