Iskoristite dok je sezona mladog krompira i napravite ovu odličnu salatu.
Recept za 4-6 osoba
Sastojci:
• 900g – 1 kg mladih krompirića
• 300g smrznutog graška
• 1 veza rotkvica
• 70g bejbi spanaća
• 3 komada mladog crnog luka
Preliv:
• 4 kašike maslinovog ulja
• 3 kašike soka od limuna
• 1 kašičica senfa
• so i biber, po ukusu
Priprema:
Upalite rernu da se greje na 220°C. Veliki pleh od rerne obložite papirom za pečenje.
Krompiriće dobro operite pa veće komade isecite na polovine ili četvrtine, manje ostavite cele. Rasporedite po plehu, da budu u jednom redu, poprskajte sa maslinovim uljem i malo soli. Pecite oko 30-40 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
Spremite grašak tako što ćete ga kratko obariti. Prespite u činiju sa hladnom vodom (ako imate leda ubacite u vodu) kako bi sprečili dalje kuvanje i kako bi grašak zadržao zelenu boju. Rotkvice isecite na polovine ili četvrtine ako su veće. Luk isecite na kolutove.
Pomešajte sve sastojke za dresing, dodajte soli i bibera po ukusu pa probajte i doterajte ukus ako je potrebno.
U veliku činiju stavite ohlađene krompiriće, dodajte grašak, rotkvice, spanać, luk pa sve lagano izmešajte. Prelijte sa dresingom i opet lagano promešajte. Probajte i doterajte začine po ukusu. Poslužite odmah.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom