Iskoristite dok je sezona mladog krompira i napravite ovu odličnu salatu.

Recept za 4-6 osoba

Sastojci:

• 900g – 1 kg mladih krompirića

• 300g smrznutog graška

• 1 veza rotkvica

• 70g bejbi spanaća

• 3 komada mladog crnog luka

Preliv:

• 4 kašike maslinovog ulja

• 3 kašike soka od limuna

• 1 kašičica senfa

• so i biber, po ukusu

Priprema:

Upalite rernu da se greje na 220°C. Veliki pleh od rerne obložite papirom za pečenje.

Krompiriće dobro operite pa veće komade isecite na polovine ili četvrtine, manje ostavite cele. Rasporedite po plehu, da budu u jednom redu, poprskajte sa maslinovim uljem i malo soli. Pecite oko 30-40 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.

Spremite grašak tako što ćete ga kratko obariti. Prespite u činiju sa hladnom vodom (ako imate leda ubacite u vodu) kako bi sprečili dalje kuvanje i kako bi grašak zadržao zelenu boju. Rotkvice isecite na polovine ili četvrtine ako su veće. Luk isecite na kolutove.

Pomešajte sve sastojke za dresing, dodajte soli i bibera po ukusu pa probajte i doterajte ukus ako je potrebno.

U veliku činiju stavite ohlađene krompiriće, dodajte grašak, rotkvice, spanać, luk pa sve lagano izmešajte. Prelijte sa dresingom i opet lagano promešajte. Probajte i doterajte začine po ukusu. Poslužite odmah.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: prstohvatsoli.com