Salatu možete jesti kao prilog uz meso ili kao ceo obrok.
Sastojci:
500g mladog krompira
300g šargarepe
340g kukuruza iz konzerve
400g majoneza
1/2 limuna
so po ukusu
1 supena kašika šećera
2 supene kašike jabukovog sirćeta
500 ml vode
1/2 kašičice bibera
Priprema:
Skuvajte mladi krompir, oljušite ga i isecite na kockice.
Isecite šargarepu na kockice i stavite da se blanšira u vreloj vodi, oko 5 minuta, u koju ste prethodno dodali 2 supene kašike sirćeta i 1 supenu kašiku šećera i prstohvat soli.
Nakon toga ocedite iz vode i dodajte mariniranu šargarepu u krompir.
Ocedite kukuruz iz konzerve i u njega dodajte krompir i šargarepu. Pospite biberom, 1 supenom kašikom soka od limuna i prstohvatom soli.
U sve to dodajte majonez i dobro promešajte.
Servirajte sa kriškama limuna i strukom mladog luka.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus