Salatu možete jesti kao prilog uz meso ili kao ceo obrok.

Sastojci:

500g mladog krompira

300g šargarepe

340g kukuruza  iz konzerve

400g majoneza

1/2 limuna

so po ukusu

1 supena kašika šećera

2 supene kašike jabukovog sirćeta

500 ml vode

1/2 kašičice bibera

Priprema:

Skuvajte mladi krompir, oljušite ga i isecite na kockice.

Isecite šargarepu na kockice i stavite da se blanšira u vreloj vodi, oko 5 minuta, u koju ste prethodno dodali 2 supene kašike sirćeta i 1 supenu kašiku šećera i prstohvat soli.

Nakon toga ocedite iz vode i dodajte mariniranu šargarepu u krompir.

Ocedite kukuruz iz konzerve i u njega dodajte krompir i šargarepu. Pospite biberom, 1 supenom kašikom soka od limuna i prstohvatom soli.

U sve to dodajte majonez i dobro promešajte.

Servirajte sa kriškama limuna i strukom mladog luka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: bonapeti.rs