Salatu možete jesti kao prilog uz meso ili kao ceo obrok.
Sastojci:
500g mladog krompira
300g šargarepe
340g kukuruza iz konzerve
400g majoneza
1/2 limuna
so po ukusu
1 supena kašika šećera
2 supene kašike jabukovog sirćeta
500 ml vode
1/2 kašičice bibera
Priprema:
Skuvajte mladi krompir, oljušite ga i isecite na kockice.
Isecite šargarepu na kockice i stavite da se blanšira u vreloj vodi, oko 5 minuta, u koju ste prethodno dodali 2 supene kašike sirćeta i 1 supenu kašiku šećera i prstohvat soli.
Nakon toga ocedite iz vode i dodajte mariniranu šargarepu u krompir.
Ocedite kukuruz iz konzerve i u njega dodajte krompir i šargarepu. Pospite biberom, 1 supenom kašikom soka od limuna i prstohvatom soli.
U sve to dodajte majonez i dobro promešajte.
Servirajte sa kriškama limuna i strukom mladog luka.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem