Poznati kuvar Gordon Remzi uživa da pravi fantastičnu supu od brokolija od samo tri sastojka, ne računajući začine - so i biber.

Tajna ukusa i boje je, kao što ćete otkriti u nastavku, u postupku pripreme.

Bitno je da zapamtite da se voda od kuvanja nikada ne sme bacati, ni u slučaju testenine, a ni brokolija.

Sastojci:

2 kg brokolija

1,5 l vode

120 ml pavlake (s visokim postotkom mlečne masti)

4 kašičice soli

biber

Priprema:

Koristite samo cvetove brokolija. Nakon što ostalo odstranite, trebalo bi da ostane otprilike 800 grama.

Zagrejte vodu do ključanja, posolite je i kuvajte cvetove brokolija otprilike 10 minuta.

Ocedite, ali sačuvajte vodu od kuvanja.

Stavite cvetove u tiganj i držite ih na vatri dva, tri minuta kako bi se isušili.

Izblendajte ih, s kutlačom vode od kuvanja.

Pomešajte dobijeni pire s još malo vode od kuvanja, procedite i pričekajte da se ohladi.

Pre serviranja ga zagrejte do vrenja, ubacite ¾ preostale vode od kuvanja, a potom umešajte i pavlaku.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr