Poznati kuvar Gordon Remzi uživa da pravi fantastičnu supu od brokolija od samo tri sastojka, ne računajući začine - so i biber.
Tajna ukusa i boje je, kao što ćete otkriti u nastavku, u postupku pripreme.
Bitno je da zapamtite da se voda od kuvanja nikada ne sme bacati, ni u slučaju testenine, a ni brokolija.
Sastojci:
2 kg brokolija
1,5 l vode
120 ml pavlake (s visokim postotkom mlečne masti)
4 kašičice soli
biber
Priprema:
Koristite samo cvetove brokolija. Nakon što ostalo odstranite, trebalo bi da ostane otprilike 800 grama.
Zagrejte vodu do ključanja, posolite je i kuvajte cvetove brokolija otprilike 10 minuta.
Ocedite, ali sačuvajte vodu od kuvanja.
Stavite cvetove u tiganj i držite ih na vatri dva, tri minuta kako bi se isušili.
Izblendajte ih, s kutlačom vode od kuvanja.
Pomešajte dobijeni pire s još malo vode od kuvanja, procedite i pričekajte da se ohladi.
Pre serviranja ga zagrejte do vrenja, ubacite ¾ preostale vode od kuvanja, a potom umešajte i pavlaku.
Izvor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom