Našli smo za vas ukusna predjela koja će definitivno obogatiti vašu slasvku trpezu, a gosti će biti oduševljeni.
Mini sendviči sa salatom od jaja i slanine
Sastojci:
6 velikih tvrdo kuhanih jaja (oguljenih i sitno seckanih)
1/2 šolje majoneza
2 1/2 kašike senfa
1/4 kašike kajenskog bibera
6 kriški slanine (oko 5 grama) (kuvane i grubo seckane)
1/2 kašike sosa od ljute paprike (tabasko)
morska so
sveže mleveni biber
5 kašika nezaslađenog putera
18 tankih kriški belog hleba
1/4 šolje sitno seckanog luka
Priprema:
Stavite naseckana jaja u srednju posudu. Dodajte majonez, senf, kajenski biber i slaninu; promešati da se sjedini. Dodajte sos od ljute paprike i začinite solju i biberom.
Na dve kriške tost hleba tanko namažite puter; jednu krišku prekrijte salatom od jaja, a drugom kriškom preklopite. Irežite ivice na tostu i jednu ivicu umočite u naseckani vlašac. Ponavljajte dok ne utrošite sastojke. Pokrijte vlažnim papirnim peškirom dok ne bude spremno za posluživanje.
Punjeni paradajz
Sastojci:
16 čeri paradajza
morska so
sveže mlevena paprika
1 kuglasti sir burrata (može i mocarela)
maslinovo ulje
sveži list bosiljka
Priprema:
Odrežite podlogu svakog paradajza tako da stoje ravno. Odsecite vrh svakog paradajza, zatim izvadite semenke i pulpu, a onda ih okrenite naopako i stavite na ubrus da se ocede nekih 5 min.
Paradajz okrenite uspravno i začinite solju. Otvorite burrata sir i sipajte kremastu unutrašnjost u posudu. Paradajz poprskajte uljem, pospite solju i biberom i ukrasite bosiljkom. Servirajte odmah.
Umak kao grčka salata
Sastojci:
čen belog luka
2 konzerve pasulja
1/2 šolje običnog grčkog jogurta
1 kašika soka od svežeg limuna
so
sveže mlevena paprika
1 šolja naseckanog čeri paradajza
1 šolja seckanih mini krastavaca
1/2 šolje seckanih koštica maslina
1/2 šolje zdrobljene fete
1 kašika naseckanog peršuna
1 kašika seckane sveže mirođije
maslinovo ulje
Priprema:
U blenderu izmiksajte beli luk, zatim mu dodajte pasulj, jogurt i limunov sok; Miksajte dok ne dobijete glatku smesu. Začinite solju i biberom. Rasporedite u neku dekorisanu posudu. Na vrh stavite čeri paradajz i krastavce; začinite solju. Dodajte masline, fetu i začine. Naprskajte uljem.
Kuvana jaja na krekeru
Sastojci:
2 kašike majoneza
1 kašika zemlje Dijon senfa
3 tvrdo kuhana jaja
18 pirinča krekera
Dimljena slatka paprika
grančice od mirođije
sveže mleveni biber
morska so (za ukras)
Priprema:
Pomešajte majonez i senf. Pomoću rezača jaja ili oštrim nožem razrežite jaja na pola. Namažite smesu senfa na krekere od pirinča; preko svakog krekera stavite polovinu jaja. Svaku polovinu ukrasite prstohvatom paprike, mirođije, bibera i soli.
Dodatni savet za tvrdo kuvana jaja: Za tvrdo kuvana jaja koja su kremasta i meka, a ne gumena, jaja stavite u lončić i prelijte hladnom vodom. Zagrejte na jakoj vatri, poklopite i kad proključa sklonite sa vatre. Ostavite da stoji 8 minuta, a zatim prebacite posudu sa ledenom vodom.
Humus od graška
Sastojci:
1 šolja svežeg graška
1/4 šolje svežeg korijandera
2 kašike namaza od susama
2 kašike limunovog soka
1 mali čen belog luka
1/8 kafene kašike mlevenog kumina
so
Priprema:
Sipajte vodu u lonac, posolite i sačekajte da proključa. Dodajte grašak. Kuvajte dok ne omekša, oko 2 minuta. Iscedite pod hladnom vodom.
U blenderu izmiksajte grašak, korijander, namaz od susama, limunov sok, beli luk i kumin 30-40 sekundi. Začinite solju.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem