Ove recepte nisu vam potrebne mere. Navodimo vam sastojke, a količinu sami odredite.

1. Klasična krompir salata

Ovo salata je sastavni deo svake posne trpeze. Obično se služi uz ribu.

Krompir ogulite, skuvajte i isecite ga na četvrtine. Dodajte seckani crni luk, ulje, so, biber i malo sirćeta.

2. Krompir salata sa posnim kačkavaljem

Ogulite krompir, skuvajte i dok je vruć isecite ga na četvrtine, posolite, pobiberite stavite malo ulja i seckanog belog luka. Kačkavalj na biljnoj osnovi izrendajte na krupnije i dok je krompir topao samo pospite po njemu i blago promešajte. Ovoj salati možete dodati i iseckan paradjz, krastavac ili bilo koje sezonsko povrće koje volite.

3. Krompir sa peršunom i mladim lukom

Postupak je isti- skuvajte krompir, dodajte su sitno seckan peršun i madi luk. Umesto madog luka slobodno stavite crni luk. Pobiberite, posolite i stavite malo ulja. Umesto sirćete, stavite sok od jednog lumuna.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvar ukusa