Ove recepte nisu vam potrebne mere. Navodimo vam sastojke, a količinu sami odredite.
1. Klasična krompir salata
Ovo salata je sastavni deo svake posne trpeze. Obično se služi uz ribu.
Krompir ogulite, skuvajte i isecite ga na četvrtine. Dodajte seckani crni luk, ulje, so, biber i malo sirćeta.
2. Krompir salata sa posnim kačkavaljem
Ogulite krompir, skuvajte i dok je vruć isecite ga na četvrtine, posolite, pobiberite stavite malo ulja i seckanog belog luka. Kačkavalj na biljnoj osnovi izrendajte na krupnije i dok je krompir topao samo pospite po njemu i blago promešajte. Ovoj salati možete dodati i iseckan paradjz, krastavac ili bilo koje sezonsko povrće koje volite.
3. Krompir sa peršunom i mladim lukom
Postupak je isti- skuvajte krompir, dodajte su sitno seckan peršun i madi luk. Umesto madog luka slobodno stavite crni luk. Pobiberite, posolite i stavite malo ulja. Umesto sirćete, stavite sok od jednog lumuna.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom