Predjelo koje osvaja i izgledom i ukusom. Isprobajte recept za slanu tortu sa dve različite kore i filom od šunke i kačkavalja.
Sastojci:
- Za žutu koru:
100 g putera
4 jaja
500 g spanaća (blanširanog i sitno iseckanog)
100 g putera
4 jaja
500 g kačkavalja (isečenog na listove)
Priprema:
Umutiti sastojke za žutu koru i sipati polovinu testa u nauljen dublji četvrtast pleh. Staviti u rernu da se peče.
Za to vreme umutiti sastojke za zelenu koru.
Kada je testo napola pečeno, izvaditi ga iz rerne. Staviti na testo trećinu šunke, pa polovinu sira i na kraju sipati testo za zelenu koru. Vratiti u rernu.
Kada se i zelena kora stegne izvaditi iz rerne. Staviti pola preostale šunke, pa preostali sir, zatim preostalu šunku. Preliti ostatak testa i peći još 15 minuta.
Kad se ohladi servirati isečenu na kocke i ukrasiti svežim peršunovim lišćem.
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus