Predjelo koje osvaja i izgledom i ukusom. Isprobajte recept za slanu tortu sa dve različite kore i filom od šunke i kačkavalja.

Sastojci:

  • Za žutu koru:

100 g putera

4 jaja

100 g brašna
  • Za zelenu koru:
  • 500 g spanaća (blanširanog i sitno iseckanog)

    100 g putera

    4 jaja

    100 g brašna
  • Za fil:
  • 500 g kačkavalja (isečenog na listove)

    500 g praške šunke

    Priprema:

    Umutiti sastojke za žutu koru i sipati polovinu testa u nauljen dublji četvrtast pleh. Staviti u rernu da se peče.

    Za to vreme umutiti sastojke za zelenu koru.

    Kada je testo napola pečeno, izvaditi ga iz rerne. Staviti na testo trećinu šunke, pa polovinu sira i na kraju sipati testo za zelenu koru. Vratiti u rernu.

    Kada se i zelena kora stegne izvaditi iz rerne. Staviti pola preostale šunke, pa preostali sir, zatim preostalu šunku. Preliti ostatak testa i peći još 15 minuta.

    Kad se ohladi servirati isečenu na kocke i ukrasiti svežim peršunovim lišćem.

    *Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

    *Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

    Izvor: stvarukusa.rs