Jelo koje se brzo sprema, a možete ga poslužiti i za slavu.

Sastojci:

  • 300 g tunjevine iz konzerve
  • 1 praziluk
  • 3 jajeta
  • 3 kašike iseckanog peršuna
  • 3-4 kuvane šargarepe
  • 200 g kuvanog graška
  • 3 kašike otopljenog putera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • biber (po ukusu)
  • ½ kg brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • ½ l mleka
  • ulje za prženje

Priprema:

1. Umutiti žumanca sa puterom i mlekom, dodati mesavinu brašna, praška za pecivo, mlevene paprike i bibera, sve dobro promešati i mutiti 5 min.

Dodati i iseckane šargarepe, grašak, iseckan luk i peršun kao i umućena belanca.

2. Sve dobro promešati i 30 min na sobnoj temperaturi ostaviti da stoji.

3. Kašikom nakvašenom hladnom vodom uzimati masu i pržiti na ulju sa obe strane do zlatno – žute boje.

4. Rešetkastom kašikom vaditi pržene uštipke, ređati ih na kuhinjski papir da se malo ulje ocedi, a zatim sluziti.

Savet plus: U nedostatku praziluka upotrebiti mladi ili stari crni luk. *Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Pinkradio