Mnogi vole dobru krompir salata uz ručak, a evo kako to tradicionalno prave Nemci!

Sastojci:

  • pola kilograma kuvanog krompira
  • velika glavica luka (crvenog ili običnog)
  • dve supene kašike sirćeta
  • pola kafene kašike šećera
  • so i biber, seckani peršun
  • dva kisela krastavca
  • kim po ukusu
  • dve supene kašike ulja

Priprema:

Krompire kuvajte sa malo soli i kimom. Kada budu gotovi, isecite na kolutove i stavite u činiju. U šerpi kuvajte seckani luk, kisele krastavcem sa malo šečera, soli, bibera, sirćeta i ulja. Kad luk omeška, skinite sa vatre i ocedite. Sve pomešajte i ostavite da se ohladi. Probajte pre serviranja i dodatno posolite ako je potrebno, i pospite peršunom.

Neke verzije ove salate su bez krastavaca, a sa dodatkom slanine – vi sami prilagodite recept kako više volite!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: N1info.com