Mnogi vole dobru krompir salata uz ručak, a evo kako to tradicionalno prave Nemci!
Sastojci:
- pola kilograma kuvanog krompira
- velika glavica luka (crvenog ili običnog)
- dve supene kašike sirćeta
- pola kafene kašike šećera
- so i biber, seckani peršun
- dva kisela krastavca
- kim po ukusu
- dve supene kašike ulja
Priprema:
Krompire kuvajte sa malo soli i kimom. Kada budu gotovi, isecite na kolutove i stavite u činiju. U šerpi kuvajte seckani luk, kisele krastavcem sa malo šečera, soli, bibera, sirćeta i ulja. Kad luk omeška, skinite sa vatre i ocedite. Sve pomešajte i ostavite da se ohladi. Probajte pre serviranja i dodatno posolite ako je potrebno, i pospite peršunom.
Neke verzije ove salate su bez krastavaca, a sa dodatkom slanine – vi sami prilagodite recept kako više volite!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus