1. Pasulj ocedite, isperite hladnom vodom i ponovo ocedite. U sirće dodajte so, biber, na vrh noža šećer, oljušten i iseckan luk, izgnječen beli luk, i sve dobro izmešajte sa uljem. Ovim začinite pasulj i ostavite da odstoji pola sata.


Sastojci:

konzerva belog pasulja (420 g)
šećer
4 kašike jabukovog sirćeta
glavica crnog luka
čen belog luka
2 kašike svežih mešanih začinskih trava
6 kašika maslinovog ulja
500 g raznobojnih paprika
200 g ljutih kobasica
glavica zelene salate
biber, so

2. Paprike operite, očistite i isecite na komade. Ljute kobasice isecite na kolutove. Zelenu salatu očistite, operite, i iskidajte na komade veličine zalogaja.

3. Papriku i kobasice umešajte u pasulj. Listove salate rasporedite na tanjire pa preko njih sipajte pasulj sa paprikom. Ukrasite seckanim peršunom.