1. Želatin pripremiti prema uputstvu. Pečurke pažljivo istrljati i očistiti. Luk oljuštiti, iseći na kriške.


Sastojci:

pola kesice želatina
250 g pečurki
glavica crvenog luka
250 ml jake supe od pečurki (kesica)
125 ml polusuvog belog vina
so, biber
4 kašike ulja
150 g poljske (zelene) salate
2 kašike sirćeta
krupno mleveni crveni biber

2. U 125 ml tople supe od pečuraka umešati pripremljeni želatin. Naliti preostalom supom i vinom, promešati. Posoliti i pobiberiti. Ostaviti u frižideru da se upola stegne.

3. U tiganju zagrejati kašiku ulja, pa na njemu ispržiti pečurke. Dodati so, biber i luk.

4. Salatu očistiti, dobro je oprati i trešenjem prosušiti. U sirće umešati so i crveni biber, pa žicom za mućenje umešati i tri kašike ulja. Salatu rasporediti na tanjire, poprskati je pripremljenim prelivom, a zatim odozgo poređati pečurke. Preko pečurki ravnomerno sipati upola stegnuti žele. Uz salatu sa pečurkama u želeu služiti beli baget hleb.