1. Paprike operite i izvadite im semenke i žilice. U činiji pomešajte sveži kozji sir sa pola kiselog mleka (pavlake) ili manje (smesa ne sme da bude tečna, ali mora biti glatka), začinite sa malo soli i bibera. Smesu dobro promešajte da dobijete glatku smesu i napunite paprike.


Sastojci:

8 manjih paprika (možete koristiti i ljute)

250 gr svežeg kozjeg sira

kiselo mleko ili pavlaka 12%mm

so, biber, maslinovo ulje, limunov sok

vezica bosiljka

2. U 3 dl maslinovog ulja nakidajte listove svežeg bosiljka, dodajte sok od pola limuna, lagano posolite i pobiberite.

3. U plitku posudu posložite paprike, prelijte ih začinjenim maslinovim uljem, poklopite posudu i ostavite u frižideru najmanje 3 h kako bi se sastojci proželi. Poslužite uz sveži kukuruzni hleb.