Rolate svi vole, nebitno da li su u pitanju slatki ili slani. Ukusno prejdelo je rado viđeno na svakoj svečanoj trpezi, a sada postoji sve više recepata kako možete da ga spremite što ukusnije. Isprobajte i ovaj recept gde se "kora" pravi od patlidžana i tikvica, a filuje se se proprženim povrćem. Zanimljv i šaren rolat osvojiće vas na prvi zalogaj, a ulepšaće svaku trpezu. 

Sastojci:

  • 350 g tikvica 
  • 350 g patlidžana 
  • 80 g parmezana 
  • 5 jaja 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 40 g brašna 
  • 1 crni luk 
  • 100 g šargarepe 
  • 300 g pečuraka 

Priprema:

Isecite patlidžan i tikvice na kolutove. Pleh obložite pek papirom, a zatim pospite parmezanom, pa poređajte kolutove patlidžana i tikvica. Brašno i jaja umutite, pa dodajte rendani sir. Sipajte preko povrća i lepo rasporedite. Pecite na 190°C oko 20 minuta. Na ulju propržite seckani luk, pa dodajte rendanu šargarepu i seckane pečurke. Lepo ispržite, pa premažite preko "kore" od povrća. Urolajte i zatvorite pek papriom, pa stavite u frižider na sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE