Rolate svi vole, nebitno da li su u pitanju slatki ili slani. Ukusno prejdelo je rado viđeno na svakoj svečanoj trpezi, a sada postoji sve više recepata kako možete da ga spremite što ukusnije. Isprobajte i ovaj recept gde se "kora" pravi od patlidžana i tikvica, a filuje se se proprženim povrćem. Zanimljv i šaren rolat osvojiće vas na prvi zalogaj, a ulepšaće svaku trpezu.
Sastojci:
- 350 g tikvica
- 350 g patlidžana
- 80 g parmezana
- 5 jaja
- 100 g tvrdog sira
- 40 g brašna
- 1 crni luk
- 100 g šargarepe
- 300 g pečuraka
Priprema:
Isecite patlidžan i tikvice na kolutove. Pleh obložite pek papirom, a zatim pospite parmezanom, pa poređajte kolutove patlidžana i tikvica. Brašno i jaja umutite, pa dodajte rendani sir. Sipajte preko povrća i lepo rasporedite. Pecite na 190°C oko 20 minuta. Na ulju propržite seckani luk, pa dodajte rendanu šargarepu i seckane pečurke. Lepo ispržite, pa premažite preko "kore" od povrća. Urolajte i zatvorite pek papriom, pa stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem