Rolate svi vole, nebitno da li su u pitanju slatki ili slani. Ukusno prejdelo je rado viđeno na svakoj svečanoj trpezi, a sada postoji sve više recepata kako možete da ga spremite što ukusnije. Isprobajte i ovaj recept gde se "kora" pravi od patlidžana i tikvica, a filuje se se proprženim povrćem. Zanimljv i šaren rolat osvojiće vas na prvi zalogaj, a ulepšaće svaku trpezu.
Sastojci:
- 350 g tikvica
- 350 g patlidžana
- 80 g parmezana
- 5 jaja
- 100 g tvrdog sira
- 40 g brašna
- 1 crni luk
- 100 g šargarepe
- 300 g pečuraka
Priprema:
Isecite patlidžan i tikvice na kolutove. Pleh obložite pek papirom, a zatim pospite parmezanom, pa poređajte kolutove patlidžana i tikvica. Brašno i jaja umutite, pa dodajte rendani sir. Sipajte preko povrća i lepo rasporedite. Pecite na 190°C oko 20 minuta. Na ulju propržite seckani luk, pa dodajte rendanu šargarepu i seckane pečurke. Lepo ispržite, pa premažite preko "kore" od povrća. Urolajte i zatvorite pek papriom, pa stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus