Zanimljiva kombinacija prženog patlidžana sa svežim paradajzom i paprikom. Odlična brza salata koja odlično ide uz meso ili ribu. Patlidžan je odličan izvor vitamina K, C, A, B1, B3, B6 i B9 (folna kiselina). Bogat je i mineralima kalijumom, kalcijumom, fosforom, bakrom i magnezijumom. Obiluje vlaknima koja imaju višestruko značenje za organizam.
Sastojci:
- 3 patlidžana
- 5 paradajza
- 1 paprika
- 3-5 čenova belog luka
- peršun, so, biber
- ulje
Priprema:
Isecite patlidžan. Posolite ga, promešajte i ostavite malo da ispusti vodu. Isecite paradajz i paprike. Sameljite beli luk. Isecite peršun.
Patlidžan iscedite i pržite dok ne omekša. Pomešajte svo povrće, posolite i pobiberite po ukusu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus