Zanimljiva kombinacija prženog patlidžana sa svežim paradajzom i paprikom. Odlična brza salata koja odlično ide uz meso ili ribu. Patlidžan je odličan izvor vitamina K, C, A, B1, B3, B6 i B9 (folna kiselina). Bogat je i mineralima kalijumom, kalcijumom, fosforom, bakrom i magnezijumom. Obiluje vlaknima koja imaju višestruko značenje za organizam.

Sastojci:

  • 3 patlidžana
  • 5 paradajza
  • 1 paprika
  • 3-5 čenova belog luka
  • peršun, so, biber
  • ulje

Priprema:

Isecite patlidžan. Posolite ga, promešajte i ostavite malo da ispusti vodu. Isecite paradajz i paprike. Sameljite beli luk. Isecite peršun.
Patlidžan iscedite i pržite dok ne omekša. Pomešajte svo povrće, posolite i pobiberite po ukusu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE