Kupus očistiti i iseći na krupnije kocke, dodati meso, seckan luk crni i beli šargarepu na kolutove, paškanat seckan list celera i pariku.


Sastojci:

1 kg. mladoga kupusa meso piletine nekoliko komada 3 paradajza mladog crnog i belog luka 3 - 4 šargarepe malo paškanata list celera i peršuna 1 zelena paprika ( ljuta) 1 kašika začina 1 k.k. aleve slatke paprike 1 kašika brašna 1/2 šoljice ulja

Naliti sa oko 1.5 l vode i poklopiti da se kuva na tihom i više ne nalevati niti mešati. Pred kraj dodati isečen paradajz. Izvaditi list celera

Posle 10 min dodati začin i napraviti tanku zapršku. U tiganj sipati ulje i dodati brašno da malo porumeni, dodati alevu pariku i odmah sipati u kupu.

Sad lagano promešati. Dotle kupus ne mešati da se nebi raspao i pretvorio se u kašu. Na kraju dodati seckan peršunov list