1. Umutiti žumanca, dodati jogurt, brašno i prašak za pecivo.


Sastojci:

Za koru: 

5 jaja

200 g brašna

250 ml jogurta

1/2 kesice praška za pecivo

3 kašike ajvara

Za fil:

300 g sitnog sira

1 čaša (180 g) kisele pavlake

I još:

kisela pavlaka

susam (pečen)

2. Dobro izmiksati pa kašikom umešati umućena belanca. Dodati ajvar i promešati.

3. Usuti u pleh (35x25 cm) obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C.

4. Pečenu koru staviti na čistu, vlažnu, pamučnu salvetu, uviti u rolat i ohladiti. Izmešati sir i pavlaku, koru odmotati, premazati filom i ponovo uviti rolat.

5. Premazati ga pavlakom i posuti susam. Ostaviti da odstoji u frižideru nekoliko sati, iseći i poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Oklagija