1. Paradajz prvo oljuštimo i sirovog ga sameljemo. Zatim ga pomešamo sa svim ostalim sastojcima, osim onih koje smo odvojili za drugu smesu. Dobro promešamo i ostavimo na vatri da se kuva narednih sat i po vremena.
2. Pečene i očišćene paprike isečemo na sitne rezance, kao i beli luk i peršun. To sve dodajemo prvoj smesi nakon sat i po vremena kuvanja, promešamo i nastavimo sve zajedno da kuvamo još nekih 20 minuta, uz povremeno mešanje, na umerenoj vatri naravno.
3. Kada to sve bude dovoljno kuvano, preostaje nam još da tako topao pinđur sipamo u staklene tegle, a meni preostaje da vam poželim da u slasti pojedete svoj domaći pinđur.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Recepti za svakog
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem