1. Paradajz prvo oljuštimo i sirovog ga sameljemo. Zatim ga pomešamo sa svim ostalim sastojcima, osim onih koje smo odvojili za drugu smesu. Dobro promešamo i ostavimo na vatri da se kuva narednih sat i po vremena.


Sastojci:

4 kg zrelog paradajza

200 g feferona ljutih

8 dl vinskog sirćeta

4 velike kašike soli

250 g šećera

oko 1 dl ulja ili malo manje

Za drugu smesu potrebno je:

6 kg pečenih očišćenih paprika

3 češnja belog luka

3 vezice peršuna

2. Pečene i očišćene paprike isečemo na sitne rezance, kao i beli luk i peršun. To sve dodajemo prvoj smesi nakon sat i po vremena kuvanja, promešamo i nastavimo sve zajedno da kuvamo još nekih 20 minuta, uz povremeno mešanje, na umerenoj vatri naravno.

3. Kada to sve bude dovoljno kuvano, preostaje nam još da tako topao pinđur sipamo u staklene tegle, a meni preostaje da vam poželim da u slasti pojedete svoj domaći pinđur.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

Izvor: Recepti za svakog