1. Luk i beli luk naseckajte. Po pola količine luka i belog luka propržite na kašičici ulja, dodajte pasulj, vodu od pasulja (oko 250 ml) i mleko pa polupoklopljeno kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Čorbu potom izmiksajte štapnim mikserom i začinite po ukusu solju, biberom i sokom od limuna.
2. Papriku očistite i isecite na manje komade, a čili očistite i iseckajte na sitno. Papriku i čili potom propržite na kašičici ulja s preostalim lukom i belim lukom, umešajte koncentrat, pa zatim začinite solju, biberom i šećerom. Umešajte u čorbu.
3. Orahe sitno iseckajte, propržite na 2 kašičice ulja pa izmešajte sa pavlakom i ruzmarinom i umešajte u čorbu. Tost propržite da dobije zlatnu boju, isecite na kockice/rombove koje ćete rasporediti po porcijama.