Na našoj domaćom trpezi nemoguće je da neki ručak prođe bez jela od krompira. Da li će to biti čorba, pire ili krompir salata, u principu je sasvim svejedno.
Ovaj recept za krompir salatu sa piletinom ima sve i meso i ovo mnogima omiljeno povrće. Osim što je ukusna i laka za pripremu, ova salata je i prilično praktična jer može biti poslužena i topla i hladna.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 500 g pilećeg mesa
- 3 šargarepe
- 1 glavica luka
- 2 krastavca
- 180 g pavlake
- 2 kašike majoneza
- so, biber
- malo svežeg peršuna
Priprema:
U šerpu sipajte oko litar i po vode i stavite krompir, šargarepu i piletinu, pa ostavite na tihoj vatri da se kuva. Kada sve bude kuvano ostavite da se malo prohladi, pa isecite na sitne kockice, zajedno sa krastavcima i lukom, pa sve stavite u jednu veliku činiju. Dodajte so, biber i začine po želji, pa sve zajedno umešajte sa majonezom i pavlakom. Pospite sveže naseckanim peršunom. Jelo je odmah potom spremno, a može se jesti i hladno.
Izvor: Stvar ukusa