POSNE ROLOVANE TIKVICE: Pojedu se u jednom zalogaju, osvežavajuće i idealne za Svetog Nikolu

Kao posno predjelo za Svetog Nikolu poslužite pohovane rolovane tikvice.

Printscreen/YT/KAZAN

Predjelo je neizostavno na svakoj svečanoj trepzi, a kako se približava najveća srpska slava, Sveti Nikola, osmislite vaš slavski meni tako da se svim gostima dopadne. Sveti Nikola je posna slava jer pada u toku Božićnog posta, pa pored neizostavnih mimoze i ruske salate, poslužite i predjela koja niko ne odbija, kao što su punjena jaja, ali i rolovane tikvice. Ovo povrće spada u najpopularnije, a kada ga premažete posnim krem sirom i napunite paradajzom, biće još ukusnije. 

  • Sastojci:
  • 2 tikvice
  • čeri paradajz
  • 250 g posnog krem sira 
  • peršun 
  • 2 čena belog luka 
  • brašno 

Priprema:

Tikvice isecite po dužini, stavite na tanjir, pa posolite. Ostavite da odstoje nekih 15 minuta. Za to vreme pomešajte krem sir, sekcani peršun i mleveni beli luk, pa promešajte. Tikvice obrišite ubrusom, a zatim ih uvaljajte u brašno i ispržite na malo ulja. Svaku tikvicu premažite krem sirom, pa stavite četvrtinu čeri paradajza i urolajte.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE