Kako se prave domaći krekeri

Kada želite da napravite grickalicu kod kuće, onda izaberite ovaj recept za krekere.

Printscreen/Instagram/carolinagelen

Krekeri su odlična grickalica kada vam dolaze gosti, a super je i to što se jednostavno pripremaju. Umesto da kupujete čips, kokice i ostale grickalice kod kuće napravite krekere koje će svi obožavati. Umesto parmezana možete da stavite sir po želji, a poslužite ih sa nekim umakom. 

Sastojci:

  • 1 kašika crnog bibera u zrnu
  • 85 g parmezana
  • 145 g brašna
  • 120 g hladnog putera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 šolje hladne vode
  • 1 jaje

Recept za krekere sa sirom:

Stavite sir u blender, pa kratko izblendirajte. Ne treba skroz sitan da bude, a zatim dodajte brašno i so. Ponovo kratko izblendirajte. Postepeno dodajte puter i biber i blendirajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dobijeno testo umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na sat i po vremena, a najbolje preko noći. Testo možete i ručno da umesite. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini i isecite ga po želji. Stavite ga na pleh obložen pek papirom i premažite umućenim jajetom. Pospite so preko i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15 minuta.

Pročitajte i ovo: Domaći krekeri sa čia semenkama

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Slana torta sa krekerima i 3 vrste sira   instagram/cookistwow

StvarUkusa/S.B.