Začinjena i pikantna pečena slanina

Pečena slanina koja je začinjena i prelivena medom je odličan prilog.

Shutterstock

Začinjena i pikantana pečena slanina je hrskava i aromatična i zaista niko neće moći da se suzdrži da je ne proba. Ako volite slaninu možda ćete želeti da isprobate i pileće ćufte urolane u slaninu. A evo i kako da napravite začinjenu i pikantnu pečenu slaninu!

Sastojci:

  • 80 g smeđeg šećera
  • 1/2 kašičice mlevenih pahuljica crvene paprike
  • 1/2 kašičice kajenskog bibera
  • 1/2 kašičice grubo mlevenog bibera
  • 450 g debelo isečenih traka slanine
  • 60 ml meda

Recept za pečenu slaninu:

Zagrejte rernu na 180°. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Pomešajte smeđi šećer, pahuljice crvene paprike, kajenski biber i mleveni biber. Uvaljajte svako parče slanine u mešavinu šećera i stavite u pripremljenu tepsiju.

Pecite dok ne porumeni i ne postane hrskavo, 20-25 minuta. Izvadite iz rerne, prelijte medom. Vratite pleh u rernu i pecite dok slanina ne bude sjajna, ali suva, oko 5 minuta. Prebacite slaninu na rešetku za hlađenje (ne koristite papirne ubruse, jer će se zalepiti za slaninu). Servirajte toplo i uživajte.

Pročitajte kako se pravi krompir sa slaninom, iz rerne

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Slanina  Tik tok/flavorgod

StvarUkusa/L.S.