Sastojci:
- 120 ml maslinovog ulja
- 60 ml crvenog vinskog sirćeta
- 1 kašika šećera
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica ljute paprike
- 1/4 kašičice bibera
- 700 g kuvanog pirinča
- 450 g belog pasulja iz konzerve, ispranog i oceđenog
- 425 g crnog pasulja iz konzerve, ispranog i oceđenog
- 360 g zamrznutog kukuruza, odmrznutog i prodinstanog
- 4 mlada luka ili vlašca, narezana
- 1 mala slatka crvena paprika, seckana
- 60 g svežeg peršuna, sitno naseckanog
Recept za salatu sa pasuljem:
Kako biste napravili salatu, prvo skuvajte pirinač, ocedite ga i ostavite da se prohladi. Pasulj po želji kuvajte ili kupite gotov u konzervama. Ukoliko kupujete pasulj u konzevi obavezno ga isperite i ocedite.
U velikoj činiji pomešajte maslinovo ulje, sirće, šećer, beli luk, so, kim, ljutu papriku i biber i promešajte. Dodajte preostale sastojke i dobro izmešajte. Po želji ohladite salatu u frižideru pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i hrskavu i vegansku salatu sa krastavcem i kikirikijem.
Pročitajte i kako da napravite jednostavnu letnju salatu sa leblebijama i kuskusom
BONUS VIDEO
StvarUkusa