Sastojci:
- 100 g pilećeg filea
- 100 g šampinjona
- 1 mali crni luk
- 50 g šargarepe, narendane
- 2 jajeta
- 30 g tvrdog sira
- 3 kašike majoneza
- 1 kašičica ulja
- so i biber po ukusu
Recept za slavsku salatu sa piletinom, šampinjonima i šargarepom:
Za ovu salatu pileći file skuvajte u ključaloj vodi, oko 15-20 minuta. Jaja skuvajte tvrdo, 8 minuta i ohladite u hladnoj vodi. Luk isecite na trakice. Isecite pečurke na male kocke.
Pržite luk i pečurke na laganoj vatri u na malo ulja. Gotov pileći file ohladite i isecite na tanke kriške. Oljuštite kuvana jaja i iseckajte ih nožem.
Tvrdi sir narendajte na krupno rende. Stavite sve sastojke u duboku posudu, pa dodajte šargarepu. Salatu posolite i pobiberite po ukusu, pa dodajte majonez. Promešajte salatu i ostavite da odstoji u kalupu za tortu pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i svečanu mimoza salata sa tunjevinom.
Pročitajte kako se pravi slavska salata sa kukuruzom i piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa