Slavska salata sa piletinom, šampinjonima i šargarepom

Slavska salata sa piletinom je poput obroka, a po želji možete da je dekorišete i oblikujete.

Shutterstock

Sastojci:

  • 100 g pilećeg filea
  • 100 g šampinjona
  • 1 mali crni luk
  • 50 g šargarepe, narendane
  • 2 jajeta
  • 30 g tvrdog sira
  • 3 kašike majoneza
  • 1 kašičica ulja
  • so i biber po ukusu

Recept za slavsku salatu sa piletinom, šampinjonima i šargarepom:

Za ovu salatu pileći file skuvajte u ključaloj vodi, oko 15-20 minuta. Jaja skuvajte tvrdo, 8 minuta i ohladite u hladnoj vodi. Luk isecite na trakice. Isecite pečurke na male kocke.

Pržite luk i pečurke na laganoj vatri u na malo ulja. Gotov pileći file ohladite i isecite na tanke kriške. Oljuštite kuvana jaja i iseckajte ih nožem.

Tvrdi sir narendajte na krupno rende. Stavite sve sastojke u duboku posudu, pa dodajte šargarepu. Salatu posolite i pobiberite po ukusu, pa dodajte majonez. Promešajte salatu i ostavite da odstoji u kalupu za tortu pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i svečanu mimoza salata sa tunjevinom.

Pročitajte kako se pravi slavska salata sa kukuruzom i piletinom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom  Instagram/lacucinadivane

StvarUkusa