Za praznike ili slave obično se na stolu nalaze čuvene ruska i mimoza salata. Srbi prosto ne mogu da zamisle slavlje bez ovih salata, a mi vam predlažemo da napravitesvečanu salatu koja će svakoga oduševiti. Sastojci su poprilično jeftini i slični kao za rusku, a ako želite prašku šunku možete da zamenite krabinim štapičima ili piletinom. 

  • Sastojci:
  • 200 g praške šunke  
  • 2-3 krompira 
  • 3 jajeta 
  • 2-3 šargarepe 
  • 3-4 kisela krstavca 
  • 180 g majoneza 

Priprema:
U jednoj šerpi skuvajte krompir, a u drugoj jaja. Kada se krompir prohladi, izrendajte ga. Obruč prečnika 17 cm stavite na tacnu, pa utisnite rendani krompir. Posolite i spajte majonez preko. Preko stavite seckanu šunku i opet premažite majonezom. Zatim idu rendana kuvana jaja i opet majonez. Zatim poređajte rendanu šargarepu. Premažite majonezom, pa ukrasite kiselim krastavcima koje ste isekli na kolutove. Stavite u frižider da se stegne, pa služite. 

Izvor: Stvar ukusa