Za praznike ili slave obično se na stolu nalaze čuvene ruska i mimoza salata. Srbi prosto ne mogu da zamisle slavlje bez ovih salata, a mi vam predlažemo da napravitesvečanu salatu koja će svakoga oduševiti. Sastojci su poprilično jeftini i slični kao za rusku, a ako želite prašku šunku možete da zamenite krabinim štapičima ili piletinom.
- Sastojci:
- 200 g praške šunke
- 2-3 krompira
- 3 jajeta
- 2-3 šargarepe
- 3-4 kisela krstavca
- 180 g majoneza
Priprema:
U jednoj šerpi skuvajte krompir, a u drugoj jaja. Kada se krompir prohladi, izrendajte ga. Obruč prečnika 17 cm stavite na tacnu, pa utisnite rendani krompir. Posolite i spajte majonez preko. Preko stavite seckanu šunku i opet premažite majonezom. Zatim idu rendana kuvana jaja i opet majonez. Zatim poređajte rendanu šargarepu. Premažite majonezom, pa ukrasite kiselim krastavcima koje ste isekli na kolutove. Stavite u frižider da se stegne, pa služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus