Nekada su se torte pravile od puno sastojaka, pa je pečenje kora i kuvanje filova zahtevalo dosta truda. Danas postoje recepti za deserte bez pečenja koji dosta olakšavaju domaćicama koje i nisu vične u pripremanju poslastica. Ako želite za Đurđevdan da poslužite poslasticu za koju će vam svi tražiti recept, onda pripremite keks tortu sa pudingom i plazma bombicama. Neobičan slatkiš oduševiće svakoga, a kombinacija sastojaka je savršena. 

  • Sastojci:
  • 750 ml mleka 
  • 80 g pudinga od vanile 
  • 150 g šećera 
  • 150 ml slatke pavlake 
  • 600 g keksa 
  • Za plazma loptice: 
  • 200 g mlevene plazme 
  • 100 g kokosa 
  • 150 g putera 
  • Za kakao premaz: 
  • 150 g šećera 
  • 30 g kakaoa 
  • 1 kašika mleka 
  • 50 g putera 
  • Za glazuru: 
  • 150 g mlečne čokolade 
  • 80 ml slatke pavlake. 

Priprema:
U šerpi pomešajte 500 ml mleka i šećer, pa kuvajte. Za to vreme u posudi pomešajte puding od vanile sa 250 ml mleka, pa sjedinite tako da nema grudvica. Dobijenu smesu sipajte u zagrejano mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih sat vremena. U fil od vanile dodajte umućenu slatku pavlaku i pola fila sipajte u vatrostalnu posudu, u koju ste prethodno poređali keks. Poravnajte, pa poređajte još jedan sloj keksa. Zatim sipajte i drugu polovinu fila. Istopite šećer, kakao i mleko, pa kada krene da ključa, sklonite sa šporeta i dodajte puter. Mešajte dok se ne istopi. Premažite kakao preliv preko fila. Mlevenu plazmu pomešajte sa kokosom, pa dodajte istopljeni puter. Sjedinite smesu, pa oblikujte manje kuglice i ređajte preko kakao premaza. Isptopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko kuglica. Stavite u frižider na 2 sata. 

Izvor: Stvar ukusa